Ongelukken bij start barbecueseizoen

HOESELT – Kevin De Rossi (26) herstelt goed na het ongeval van afgelopen donderdag op zijn barbecue. Toen ontplofte een bus snelbrander recht in zijn handen. Gevolg: de vlammen sloegen in zijn gezicht en zijn kleren vlogen meteen in vuur. Een familielid dat brandweerman is kon hem snel de eerste zorgen toedienen.

Kevin De Rossi postte maandag een foto van zichzelf op Facebook vanuit het brandwondencentrum van het Universitair Ziekenhuis in Leuven. Hij is nog grotendeels ingewikkeld in het verband, maar hij lacht weer en steekt de duim alvast omhoog. “Ik boek veel vooruitgang, maar het herstel zal wel nog even duren. Ik heb heel veel geluk gehad nadat een bus snelbrander ontploft is in mijn hand, en zo in mijn gezicht is gekomen.”

Vacuüm

Donderdag had hij gezellig met familie de barbecue aangestoken. Maar omdat de kolen niet mee wilden, gebruikte hij de spuitbus met snelbrander. Die is vrij in de handel te krijgen voor barbecueliefhebbers. Blijkbaar moet de bus plots een vacuüm getrokken hebben, waarna een vlam in de spuitbus kwam. Daar zorgden de nog aanwezige stoffen voor een kleine explosie, in het gezicht van Kevin.

Familielid en brandweeradjudant Mario Thijs van brandweerzone Oost-Limburg snelde meteen ter plaatse toen hij het bericht kreeg. “Ik woon op enkele minuten van hem vandaan. We hebben Kevin snel in een douche gezet en met lauw water nat gespoten. De hulpdiensten waren toen al onderweg. Zo hebben we de gevolgen wat kunnen beperken.” In het brandwondencentrum herstelt hij intussen goed.


TIP

Laat de show, do it slow! Meer tips kan je terugvinden via deze link


Bron: Het Laatste Nieuws

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial